Warmtestation in beeld / Installatie nieuwe CIAT warmtepomp

(klik op een afbeelding voor een vergroting)

 

De nieuwe warmtepomp van het Franse fabrikaat CIAT is gearriveerd De nieuwe warmtepomp van het Franse fabrikaat CIAT is gearriveerd en staat in een magazijn opgesteld.
Met een verhuiswagen werd de warmtepomp afgeleverd Met een verhuiswagen werd de warmtepomp afgeleverd. Monteurs van diverse bedrijven waren aanwezig om de oude warmtepomp uit te bouwen en de nieuwe te installeren. Voor het karwei werd een week uitgetrokken.
Hier staat nog de oude warmtepomp Hier staat nog de oude warmtepomp, die eigenlijk een koelmachine is. De toe- en afvoerleidingen zijn al losgemaakt en netjes afgedekt om vuil indringing te voorkomen.
Door deze deur... Door deze deur moeten zowel de oude afgevoerd en de (grotere) nieuwe warmtepomp aangevoerd worden. De trapleuningen moeten worden gedemonteerd.
Het gaat nog maar net De oude warmtepomp is inmiddels afgevoerd en de nieuwe is in het gat van de deur geplaatst. Het gaat nog maar nèt.
Neeld van de andere kant Een beeld van de andere kant.
Met hulp van de vorkheftruck Met hulp van de vorkheftruck kan de warmtepomp nog wat meer naar binnen geplaatst worden.
Maar toen bleek dat de warmtepomp vier centimeter te lang was Hij hangt in de takel. Maar toen bleek dat de warmtepomp vier centimeter te lang was. Dat kostte een dag vertraging. Twee koppelingen moesten enkele centimeters ingekort worden. Geen probleem…. volgens de deskundigen.
Het karwei vordert gestaag Het karwei vordert gestaag. De warmtepomp kan nu voor het plateau op de eerste verdieping worden gedraaid en ...
Hangend aan de takel ... hangend aan de takel in de richting van de opstelplaats worden gebracht.
Voorlopig wordt de warmtepomp eerst geparkeerd op de stalen balken op de achtergrond Voorlopig wordt de warmtepomp eerst geparkeerd op de stalen balken op de achtergrond. Op de sokkel (voorgrond) stond de oude warmtepomp. Op dezelfde plaats komt over enkele dagen de nieuwe warmtepomp.
Die staat! Die staat! Nu volgen de voorbereidingen voor het aansluiten.
Alles lijkt te passen Alles lijkt te passen. De warmtepomp kan nu naar zijn sokkel.
De opstelplaats en nog afgesloten leidingen Voorgrond: de opstelplaats en nog afgesloten leidingen.
Hij staat! Hij staat!
Enkele deskundigen houden zich bezig met de elektrische aansluitingen De aansluitingen zijn gemaakt en enkele deskundigen houden zich bezig met de elektrische aansluitingen.
Een blik op de achterzijde Nog een blik op de achterzijde. De fysieke integratie is gelukt.

Het gaat nu nog enige tijd duren voordat ook de aansturing op het regelprogramma geoptimaliseerd is.