Wijkcampagne energiebesparing


Na de Bloemenbuurt gaan nu ook Terweijde en Achter ’t Zand aan de slag met energiebesparing. Woningeigenaren krijgen daarbij hulp van energiecoöperatie i.o. Vrijstad Energie en de onafhankelijke energiebesparings­service Hoom. Op 25 mei vindt een informatiebijeenkomst plaats in het gebouw van welzijnsorganisatie ElkWelzijn aan de Meerlaan 22. Interesse? Meld u dan nu alvast aan en doe mee met het buurtonderzoek.


Samen energie besparen is makkelijker dan alleen. Dat ondervond Edwin van Dorp uit de Bloemenbuurt aan den lijve. Net als 42 wijkgenoten bezocht hij de informatiebijeenkomst over energiebesparing in de wijk. Vervolgens ging hij met hen in zee voor spouwmuurisolatie. “De deskundige en persoonlijke benadering sprak me aan. Ik ben wel eerder met spouwmuurisolatie bezig geweest, maar bouwbedrijven wisten me telefonisch te vertellen dat bij mijn woning geen spouwmuurisolatie mogelijk was. Maar Hoom is bij me thuis geweest en toen bleek dat het wél kon.”


De voorbereidingen voor de actie in Terweijde-Achter ’t Zand zijn in volle gang. Op de informatiebijeenkomst krijgen alle bezoekers een kant-en-klaar overzicht van de beste maatregelen voor de wijk compleet met richtprijzen van zorgvuldig geselecteerde bouw- en installatiebedrijven. De technisch specialisten van Hoom maken ook alvast twee woningscans, die als voorbeeld worden gebruikt in de presentatie.


Doe mee met het buurtonderzoek

Hoom en Vrijstad Energie willen ook graag weten wat uw wensen zijn en wat de behoeften zijn in de wijk. Doe daarom mee aan het online buurt onderzoek op www.maakjehuishoom.nl/terweijdeachterhetzand. Wie meedoet, maakt kans op de WakaWaka, een lamp op zonnecellen. Op de website vindt u ook het laatste nieuws over de actie in de wijk.